20 Temmuz 2015 Pazartesi

Matematik Dersini Sevmek Matematikte Başarının Yarısıdır


Matematikte Başarılı Olmak için Dersi Sevmek Gerekir



Matematik konusunda problem yaşayan insanların genel anlamda düşündükleri şey başarısız olacaklarıdır. Bir soruyla karşılaştıklarında ya da sınavda matematik bölümüne geldiklerinde nasıl olsa yapamayacaklarını düşünüyor olmaları başarısızlığın en büyük etkenlerindendir. Oysaki hayatta birçok konuda olduğu gibi başarıya inanmak Matematikte başarının da anahtarıdır. Bu bağlamda her ne olursa olsun matematik dersinde başarısız olacağınızı düşünmemelisiniz. 

Söz konusu bireysel başarı olduğunda fazlasıyla dolgun düşüncelere sahip olan insanın matematik konusunda karamsar davranması çok şaşırtıcıdır. Bunun birçok detaydan meydana gelme ihtimali vardır. Örneğin yanlış çalışma sistemi, programsız ve düzensiz çalışma, dersi anlatan hocanın ne denli başarılı olduğu gibi. Tüm bunları bir araya getirdiğimizde matematikte başarılı olamayan ve başarılı olacağına inanmayan insanlara ulaşabiliyoruz. Gerek hocanızla gerekse kendiniz çalışırken her zaman yapabileceğiniz inancını içinizde tutmanız gerekmektedir. Çünkü ancak bu şekilde başarılı bir matematikçi olabilirsiniz. Herkesin eşit şartlarda eğilimi olduğu, ancak inanç ve teknik işin içine girdiğinde farklı sonuçlar çıktığını biliyoruz. Bu açıdan kesinlikle inancımızı kaybetmememiz gerekiyor.

Bir matematik dersinde başarılı olacağımıza inandığımızda daha yüksek öz güvenle sorulara yaklaşabiliriz. Bu bize birçok avantaj sunabilir. Eğer başarısız olduğumuzu düşündüğümüz bir işte başarısız olursak bu bizi şaşırtmaz. Bu durum zamanla alışkanlık haline gelir. Dolayısıyla hiçbir zaman başarı sağlayamasak dahi bu aykırı bir durum gibi gözükmez. Oysaki matematikte başarılı olacağımıza inandığımızda başarmak için elimizde daha büyük bir koz olacaktır. Bunun en büyük göstergesini ufak bir testle görebilirsiniz. Eğer başaracağınıza inanarak bir matematik testi çözmeye başlarsanız sizin için başarının ölçütü anlamını yitirir. O an sadece başarmak için çabalarsınız. Bu açıdan bakıldığında bir soruyu doğru çözmek size müthiş bir gaz verir. Sonrasında yavaş yavaş bu doğruları arttırmaya başlarsınız. Her zaman yaptığınız 3 doğrunun üzerine çıktığınızda başarınız biraz daha perçinlenir.

Matematik dersinde başarılı olmak istiyorsanız en büyük sırrı uzaklarda aramayın. Sadece içinizde matematik fobinizi yenin, başaracağınıza dair kemikleşmiş bir inanç edinin ve bazı kurallar dahilinde programlı çalışmaya özen gösterin.