20 Temmuz 2015 Pazartesi

Matematiği Size Sevdirecek Bir Matematik Hocasına İhtiyacınız Var


Matematiği Sevmek için İyi Bir Eğitmen Gerekir 

Matematik öğrencilerin neredeyse yarısından fazlası tarafından sevilmez. Hatta durum öyle bir hal almıştır ki matematiğin yan dalları olarak sayabileceğiniz geometri, muhasebe gibi derslerde sevilmez. Bunun temel sebepleri arasında olmayan matematik temeli, başarılı olabilmek için nasıl ders çalışılması gerektiğini bilmemek gibi unsurlar görülmektedir. En önemli etkenlerden biriside size dersi anlatan hocadır. Bir işi yapan kişi ne kadar başarılıysa, öğrencileri de o kadar başarılıdır.

Öncelikle eğer matematikle ilgili sorununuzu çözmek istiyorsanız özel matematik dersi almanız gerekecektir. Bu açıdan baktığımızda işinize yarayacak en önemli nokta hoca seçimidir. Size matematiği sevdirecek bir matematik hocası ile ders çalışırsanız her şey çok daha basit olabilir. Çünkü pek önemsiz gibi gözükse de aslında oldukça önemli bir detaydır. Bir noktada baktığımız zaman klasik bir matematik eğitimi ne yazık ki birey için yeterli değildir. Bu sebeple gerek dershaneler gerekse özel matematik dersleri öğrencilerin yardımına koşuyor. Ancak bir matematik temeliniz yoksa muhtemelen dershaneler sizin için büyük bir fayda sağlamayacaktır. Çünkü dershanelerin asli amacı öğrenciyi düzene sokmaktır. Sizin için gerekli olan doğru tercihse, özel matematik dersi alırken sizi anlayabilecek ve size nefret ettiğiniz matematiği sevdirecek bir hoca bulmaktır.

Dersi dinlemek, dersi derste öğrenmek, ders tekrarları yapmak, testler çözmek, soru kalıplarına hakim olmak gibi birçok alanda matematik dersi çalışmalarını düzenleyebiliriz. Ancak yapılacak olan en başarılı etkinlik kesinlikle doğru program kadar ders alacak kişinin sahip olduğu bilgi birikimidir. Bunun bilincinde olan, bunu tespit edebilecek ve en önemlisi de bu ölçüde öğrencisine yaklaşacak bir hoca tercih etmeniz sizi en tepeye çıkarabilir.


Mantıken bakıldığı zaman temel formüller, soru kalıpları ve tekrar ederek öğrenilebilecek içeriklere sahip olan matematik dersinin en büyük başarısızlık sebeplerinden birisi hoca olmuştur. Matematik temeli olmayan insanları pas geçen, onlara anlayacakları kriterlerde ders anlatmayan, aynı zamanda matematiği sevmeyen kişilere matematiği sevdirmek için çaba harcamayan hocalar bunun en büyük sorumlularıdır. Dolayısıyla yapmanız gereken şey oldukça basit. Kendinize matematiği sevdirebilecek potansiyele sahip, mümkün olduğunca kafa dengi, matematik bilgisinden şüphe duymayacağınız bir hocadan özel ders almaktır.