20 Temmuz 2015 Pazartesi

Matematikten Özel Ders Almanın Faydaları



Matematikten Özel Ders Almanın Yararları


Kimine göre matematikten özel ders almak yerine dershaneye gitmek ya da öğrenciyi dershaneye göndermek daha faydalıdır. Dershaneler birçok dersi bir arada sunarak, okullarda verilemeyen kaliteli eğitimi öğrencilere sunmaktadır. En azından temel anlayış ve beklenti bu yöndedir. Ancak dershanelerin temel standartları tamamen sınav dönemindeki öğrencilerin ders çalışma alışkanlıklarını düzenlemektir. Bu noktada dershaneler ile özel hocaların farklı konumlarda olduğunun altını çizmekte fayda var.

Bir öğrencinin okulda anlayamadığı konuyu anlayabilmesi için konuyu düzenli olarak tekrar etmesi ve pratikler yapması gerekmektedir. Ancak dershane öğrenciye bu imkânı sunmaz. Dershaneler hangi gün hangi derslerin konularını işlemesi gerektiğini, hangi gün hangi derse ait konunun pratiğini yapması gerektiğini programlar. Böylece öğrenci yıllar boyunca kuramadığı düzeni kurmuş olur. Ancak matematik temeli sağlam olmayan bir öğrencinin eksik konularını bu şekilde kapatabilmesi imkânsızdır. Matematik eksiklerini dershane yerine özel matematik dersleriyle kapayabilirsiniz.

Özel Matematik Derslerinin Sağladığı Avantajlar


  •  İster birebir olsun ister 3-4 kişiyle düzenlenen bir özel matematik dersi olsun. Her halükarda konu bazında öğrenciyle ilgilenilecek daha fazla vakit içerir.
  •  Öğrenci anlamadığı konuyu özellikle birebirlerde başarısızlık hissi yaşamadan özel matematik hocasına danışabilir.
  •  Öğrenciye düzenli ve programlı çalışma namına bilgi aşılar ve matematikte başarısızlığın temelini oluşturan detayları ortadan kaldırır.
  • Teorik ya da pratik açısından tüm konulara eşit miktarda çalışma düzenlenir.