20 Temmuz 2015 Pazartesi

Matematik Dersini Anlamamanız Mümkün Değil


Matematik Dersini Anlamıyorum Diye Düşünmeyin 


Geçtiğimiz dönemlere kadar yaygınlaşmış bir inanca göre bazı insanların sözel zekâsının bazılarınınsa sayısal zekâsının daha yüksek olduğuna inanılırdı. Yapılan araştırmalar sonucunda görüldü ki aslında bu durumun böyle bir tanımla hiç alakası yok. Kişinin sözel ya da sayısala karşı yakaladığı başarı tamamen çalışma düzeni, hocasıyla arasındaki ilişki, hangi konularda kendine güvendiğiyle alakalı. Yani herkesin sayısal zekâsı eşit ve matematik dersini anlamamanız gibi bir durum söz konusu değil.

Bu konuda yapacağınız çeşitli araştırmalar sizi bu sonuca götürecektir. Bu konu hakkında ne gibi bir yol izlemeniz gerektiği ise oldukça basittir. Örneğin matematik dersini dinlediğiniz hocanızın sizin algılayabildiğiniz düzeyde ders anlatması bu konuda çok önemlidir. Çünkü herkesin algısı eşit değildir. Elbette herkes aynı doğrultuda anlayabilme yetisine sahiptir. Ancak algı çok farklı bir kavram ve fazlasıyla görecelidir. Var olan temel matematik bilginize oranla anlatılan bir dersi anlamamanız söz konusu değildir. Ancak matematik konusunda edindiğiniz temel eğitimin çok üzerinde bir anlatımla konuyu anlamamanız mümkün olabilir.

Özel bir matematik dersi alarak tüm matematik fobinizi ortadan kaldırabilirsiniz. Sizinle aynı doğrultuda düşünebilen, sizin seviyenize uygun bir anlatım üslubu seçen, doğru bir matematik çalışma programını size uygulayacak bir matematik hocasından özel ders almak fazlasıyla yararlı olacaktır. Bu etkenler söz konusu olduktan sonra matematik dersinde başarısız olmanız mümkün değil. Çünkü her şey matematiği anlamaya olan inancınız, sizinle ilgilenen bir hoca ve düzenli bir çalışmadan geçiyor. Eğer bunları eksiksiz olarak uygularsanız şimdiye kadar hayal edemeyeceğiniz matematik başarısını yakalamanız hiçte zor değil.


Bazı özel matematik hocaları tarafından geliştirilmiş özel anlatım teknikleri vardır. Bunlar kişinin matematik bilgisine oranla seçilir ve kişiye özgü düzenlenir. Böylece klasik matematiğin çekici gelmediği bir bireye farklı yöntemlerle matematik anlatılabildiği gibi sevdirilebilir. Durum bu noktaya geldiğinde de matematik dersini anlamamanız kesinlikle mümkün olmamaktadır. Çünkü kişilerin sayısal yeteneği birbirine çok yakındır. Birinin yapabildiği bir soruyu sizin de yapabileceğinize olan inancınız belirleyici unsurların başında geliyor. Matematik zor diye bilinse de aslında temel anlamda basit kuramlara sahip bir derstir.