20 Temmuz 2015 Pazartesi

Matematik Çalışmanın Kuralları


 Matematik Çalışmanın Püf Noktaları


Matematik çoğu insanın kabusu olmaya devam ediyor. Geçmişten günümüze kimine göre hayatın sırrı, kimine göre evrenin şifresi olarak adlandırılan Matematik, insanlar için genellikle sorun olmaktadır. Hatta insanlar çoğunlukla kafalarında matematiğe kabiliyeti olanlar ve olmayanlar olarak iki gruba ayrılırlar. Oysaki Matematik çalışma kurallarına bağlı olarak insanlarda farklı kabiliyetlere yol açar. 

Eğer matematik için yeterli seviyeye sahip olmadığınızı düşünüyorsanız bu tamamen izlediğiniz çalışma yolunun yanlış olmasından kaynaklanmaktadır. Hatta doğru çalışa formunda bir süre çalıştıktan sonra herkes için Matematikte başarılı olmak mümkün olabiliyor. Bu noktada en önemli detayı belirleyeceğiniz çalışma kuralları belirliyor. Matematik genel anlamda belli formüllerden oluşur. Örneğin herkesin zorlandığı problemlerin çözümü basit birer formülle yapılır. Eğer formülü öğrenirseniz size verilen sayısal verileri formüle yerleştirerek çözüme kolayca ulaşabilirsiniz.


Matematik kuralları diye adlandırılan bazı kalıplar yaşanan tüm aksaklıkları gidermek için kullanılmaktadır. Bu kalıplar tüm incelikleri içerdiği gibi bazı kısa yolları da insanlara sunmaktadır. Örneğin matematik konusunda problem yaşayanların en büyük sorunlarından birisi işlem önceliğidir. Eğer işlem önceliğini bilmezseniz en basit bilinmeze sahip olmayan sayısal işlemleri bile doğru olarak çözemezsiniz. Dolayısıyla matematik dersi çalışma kurallarını belirlerken bu etkenlere dikkat etmelisiniz. Bazen okulda verilen matematik dersi yeterli olmayabilir. Bunu aslında matematik açısından çok kolay bir biçimde sentezleyebiliriz. 30 kişilik bir sınıfta 40 dakikalık matematik dersi görüldüğünü varsayalım. Bu durumda kişi başına düşen süre 1 dakika 15 saniye gibi gülünç bir rakamdır. Bu noktada matematik konusunda problem yaşadığınızı ve aslında matematik yapamadığınızı düşünmeniz yanlıştır.


Eğer sayısala karşı bir ilginiz olmadığını düşünüyorsanız yapmanız gereken tek şey özel matematik dersi almaktır. Böylece özel olarak sizinle ilgilenen bir hocayla derinlemesine bir öğrenim gerçekleştirilebilir. Sizin seviyenizi bilen, size basit yordamlarla dersi aşılamaya çalışan, matematik çalışma kurallarını bu temelde belirleyen bir hocayla problemlerinizi çözebilirsiniz. Doğru seçilmiş çalışma programı, düzenli ve yararlı bir tablo eşliğinde çalışma, sizi anlayabilecek bir hoca seçimiyle matematiğe karşı olan fobinizi yenebilir, başarılı sonuçlar alabilirsiniz.